Onze zangdocent Davey verblijft op dit moment in Finland, waar hij zou beginnen met de repetities van Mary Poppins.

Op dit moment kunnen de repetities niet plaatsvinden i.v.m.de Corona situatie, daarom is besloten om de repetities eind juli te starten en de première twee weken uit te stellen. De prèmiere staat voor alsnog gepland op 3 oktober. De situatie in Finland is minder ernstig dan in Nederland, toch hebben ze wel hevige maatregelingen getroffen. Zo heeft Finland de dag nadat ik hier kwam de grenzen gesloten voor iedereen zonder geldige verblijfsredenen. Die zelfde week hebben ze de provincie waarin waar ik verblijf gesloten voor iedereen die zich zonder geldige reden in of uit de provincie wil verplaatsen. Inmiddels zijn die grenzen weer geopend. De scholen en winkels zijn gewoon open gebleven, maar veel winkels hebben zelf besloten hun deuren voorlopig te sluiten. Wat me vooral opvalt, is dat mensen het hier echt heel serieus nemen. Finnen zijn over het algemeen best afstandelijk, maar nu komen ze niet eens bij je in de buurt. In het bos lopen mensen die je tegenkomt letterlijk door je modder om niet bij je in de buurt te komen. Ik ga volgende week verhuizen naar Helsinki. Ook daar neemt iedereen het heel serieus en blijft iedereen zo veel mogelijk thuis.

Het online lesgeven gaat goed. Ik merk dat sommige mensen op deze manier meer kunnen leren en sommige minder. Het is zoeken naar nieuwe werkvormen die iedereen bezig houdt. Zo begon ik met een workshop Actionning (Engelse acteer techniek die ik in Guildford heb geleerd) waarbij sommige mensen heel actief meededen en anderen langzaam aan het wegdwalen waren. Daarna zijn we begonnen met het aanleren van het materiaal van All in This Together, om uiteindelijk een gezamenlijke video van te maken. Het lastige aan werken met Zoom is dat je niemand kan horen. Zodra je mensen een voor een aan bod laat komen zodat ik het kan controleren en verbeteren, ben je een half uur verder en ligt iedereen te pitten. Dat hoor je ook terug in het resultaat van de opnames. Het aanleren van een choreografie werkt beter. Daar kan ik iedereen tegelijk laten dansen en per vier checken wat ze kunnen verbeteren. Toch is het lastig om te zien of het gelijk gaat door de vertraging die het heeft. Tenslotte heb ik de meeste groepen de opdracht gegeven om zichzelf te gaan opnemen en dat naar mij te sturen. Zo kan ik ze persoonlijke feedback geven en kunnen ze zelfstandig aan de slag. Dit heeft echt heel goed gewerkt, maar het kost veel extra tijd. Gelukkig heb ik tijd in overvloed! 😉

Dit was mijn verhaal. Stay safe!

Groetjes,
Davey