Audities seizoen 2023/2024
Wil je vanaf september 2023 instromen op een van onze vooropleidingen? We houden audities op zondag 9 juli 2023.

Wil je auditie komen doen? Mail dan je naam, leeftijd en voorkeur voor vooropleiding (dans/zang, theater/zang of theater) naar Melanie@jojischool.nl.

Auditie doen voor vooropleiding dans/zang op zondag 9 juli:
08.45u: Registeren bij de balie
09.00u – 11.15u: Auditie Dans en Zang

Auditie doen voor vooropleiding theater/zang op zondag 9 juli:
10.00u Registreren bij de balie
10.15u – 12.00u: Auditie Theater en Zang

Auditie doen voor vooropleiding theater op zondag 9 juli:
11.00u: Registreren bij de balie
11.15u – 12.00u: Auditie theater

 

 

 

Onze leerlingen van de lichting seizoen 2019/2020 zijn aangenomen op de volgende opleidingen:

Benjamin Madern (Fontys, docent dans)
Jan-Jaap Keijzer (Rijnijssel, show allround)
Valerie Oudbier (Lucia Marthas Institute for Performing Arts, docent dans)
Lara Blauw (Lucia Marthas Institute for Performing Arts, dans uitvoerend)
Maura Lub (Read College, Engeland, acting)
Yvana Soer (Lucia Marthas Institute for Performing Arts, dans uitvoerend)
Marloes Brouwer (Fontys, docent dans)

Wij feliciteren hen van harte!

Ook voor talenten uit andere steden is de Vooropleiding een echte aanrader. Kom je bijvoorbeeld uit Deventer, Zutphen of Arnhem?
Onze school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (de bus stopt voor de deur). Daarnaast kunnen we in overleg een rooster samenstellen dat zo goed mogelijk past bij jouw mogelijkheden. Bekijk hiernaast het verhaal van Faye.

Audities seizoen 2023/2024
Wil je vanaf september 2023 instromen op een van onze vooropleidingen? We houden auditie op zondag 9 juli.
We maken graag een afspraak met je voor een persoonlijk gesprek. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar melanie@jojischool.nl.

Onze Vooropleiding begeleidt jou in de weg naar een musicalopleiding, dansacademie, conservatorium of toneelschool. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst bieden wij je een programma aan met een vakkenpakket dat perfect aansluit op de vraag vanuit de verschillende opleidingen en het professionele werkveld.

Je volgt basislessen en keuzelessen uit het reguliere rooster. Uiteraard is podiumervaring een belangrijk onderdeel van het programma! Flashmobs, zangpresentaties, optredens en stages in professionele producties: alle kansen om te ontdekken of dit jouw toekomst is! Voor de Vooropleiding moet je eerst auditie doen. Welk talent heb jij?

Je kunt kiezen uit drie vooropleidingen:

Daarnaast wordt er op de Vooropleiding ook individueel naar je gekeken. Wil je naar het conservatorium en ligt jouw focus op zang? Dan kan het zijn dat we je een extra zangles in je pakket aanbieden. Zo geldt dat ook voor de dans- en theaterafdeling zodat jij altijd een lespakket op maat volgt.

Jaarindeling

Een jaar op de vooropleiding bestaat uit drie fases.

Fase één
De periode van de zomer tot de kerstvakantie.
Na twee weken intrainen (fysiek en stem) begint iedereen aan een programma dat past bij de klas waarin de leerling zich bevindt.
De periode wordt afgesloten met testlessen en een rapport. Leerlingen worden cijfermatig beoordeeld door een jury bestaande uit docenten en een externe commissie.

Fase twee
De periode van de kerstvakantie tot de tweede testles.
In deze periode wordt verder getraind en geoefend vanuit de stof van de eerste periode. Ook deze periode wordt afgesloten met testlessen en beoordeling. Het rapport komt na periode drie (ook de repetitieperiode wordt meegenomen in de beoordeling).

Fase drie
De periode tot de zomer.
Dit is de repetitie periode tot de eindvoorstellingen. In deze periode krijgen de leerlingen al een voorproefje van de werkwijze in het werkveld: er wordt in hoog tempo veel ingestudeerd en vervolgens moet alles net zolang geoefend tot het vrijwel foutloos uitgevoerd kan worden. Ze leren om te gaan met druk, teleurstellingen (als een onderdeel van het programma wordt ingekort of helemaal niet doorgaat) en successen.

Meer dan 95% van de Vooropleiding leerlingen vindt een plek op een van de volgende opleidingen:

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts
  • Frank Sanders Academie (academie voor musicaltheater)
  • Albeda Danscollege
  • Fontys Hogeschool voor de Kunsten
  • Nederlandse Musical Academie

In het werkveld zijn onze leerlingen o.a. terechtgekomen in shows als Soldaat van Oranje (Sophie Schut), Starlight Express (Dennis Spee, Erik van Hoof), Peppa Pig (Eva Jonker), A Chorus Line (Eline Voorn). Ook in televisieproducties zijn onze leerlingen te zien waaronder Spangas (Claudia Kanne, Sydney Tros), Brugklas (Sterre van Woudenberg), New Musical Star (Maurits ten Thije), De Eindmusical (Valerie Oudbier, Lotte Adema, Yvana Soer).

Talenten uit een andere woonplaatsen zijn ook van harte welkom! Voor geïnteresseerden die niet uit Apeldoorn komen geldt er een kortingstarief als er minder lessen worden gevolgd (bijvoorbeeld door reisafstand of omdat er lessen in de eigen woonplaats worden gevolgd). We verwelkomen jaarlijks leerlingen op de Vooropleiding uit o.a. Arnhem, Deventer, Zwolle en Zutphen.