Bijzondere portretten
Deze week: Zangdocent Lotte en haar leerling Sofie Grimbergen

Vragen aan Sofie:

Wat maakt Lotte een leuke zangdocent?
Lotte is niet alleen mijn zangdocent, maar ook mijn coach & mentor. We hebben het ook over andere dingen. Ik zie haar als een vertrouwenspersoon, voel me veilig bij haar. Je mag jezelf bij haar zijn!

Zo gaan we ook met de Vooropleiding-groep bij Lotte in de tuin BBQ-en. Het is niet alleen maar zingen, het heeft dus ook een sociaal karakter. We hebben zoveel plezier met z’n allen.

Hoe lang zing je al?
Ik ben hier, bij Joji School of Arts, serieus begonnen met zingen. Ik was toen een jaar of 11.
Van kleins af aan ben ik al aan het zingen, mijn moeder weet niet beter.

Mijn vader is drummer, en het is dus met de paplepel ingegoten. Muziek was er thuis altijd en overal.
Ik mocht ook mee naar optredens van mijn vader, en zelfs meedoen. Podiumervaring zat er dus al vroeg in.

Theater vind ik ook heel leuk, maar de focus ligt op het zingen.
Theater is iets maken/creëren, en hier kan ik dus heel goed mijn creativiteit in kwijt. De mogelijkheden zijn zo groot, iedereen interpreteert het anders, je kunt er je eigen invulling aan geven.

Wat vind je het leukste aan zingen?
Zingen zorgt voor inspiratie, en je kunt jezelf ermee uiten. Met muziek kan je een verhaal overbrengen, emoties erin stoppen. Muziek is de taal van de wereld, de enige taal die iedereen spreekt!

Bonusvraag:
Als je een winkel zou hebben, wat zou je dan verkopen?
Ik zou wel een soort van supermarkt willen openen. Een plastic-vrije winkel. De klanten nemen zelf hun (wek)potten, linnen tassen, ed. mee en de producten liggen dus los in de schappen.
______________________________________________________

Vragen aan Lotte (volgens haar eigen woorden: fossiel van Joji School of Arts):

Kan iedereen zingen?
Nee, wel kan iedereen beter worden, of leren zingen. Iedereen kan leren om zijn of haar gehoor te trainen. Als je van nature moeite hebt met toon houden, wordt het een tijdrovende aangelegenheid.

Wat maakt Sofie een leuke leerling?
Ik geef haar inmiddels al 3 jaar les. Waar moet ik beginnen…..:-). Ze is heel getalenteerd, en ook super creatief. Ze kan haar eigen muziek maken, en dit vindt ze zichtbaar leuk.

Wat maakt lesgeven zo leuk?
Ik ben een echte groepsdocent, hier krijg ik veel energie van. De dynamiek tussen leerlingen, het samenkomen met elkaar. Met elkaar muziek maken vind ik fantastisch.

Heb je een tip als mensen willen beginnen met zingen?
Gewoon doen, gaan met die banaan. Muziek aanzetten, nadoen en vlieguren maken. Vinden wat je leuk vindt, je passie uitoefenen. GO FOR IT!

Bonusvraag:
Waarover dagdroom jij graag? Waar kan jij over fantaseren?
Ik verheug me graag op dingen. Mijn verjaardag vieren, zo leuk! En ook die van mijn dochtertje Coco. Ze wordt 27 februari 4 jaar! Het vieren met vrienden, grote taart met kaarsjes erop, en Klaar is Kees. Heerlijk om dingen te organiseren, beetje gekkigheid erbij en het is Een Groot Feest.