Bijzondere portretten

Deze maand: dansdocent Mireille met leerling Saar de Haan

Vragen aan Saar:

Wat is er zo leuk aan balletles?
We dansen op mooie pianomuziek, en we oefenen leuke dansjes. Het liefst dans ik in mijn mooiste balletpakje. Als mijn moeder tijd heeft, wordt mijn haar ook nog mooi opgestoken.

Hoe kom je aan dit prachtige balletpakje?
Deze heb ik voor mijn verjaardag gekregen, en hangt standaard naast mijn balletbar. Als een pronkstuk! Ja, ik heb een eigen bar in mijn slaapkamer, en hierop kan ik oefenen. De juf merkt meteen als je thuis oefent.

Wat maakt Mireille een leuke ballet juf?
Mireille is heel lief, leuk en vooral gezellig. Ze is echt grappig! De dansjes die ze maakt zijn zó mooi, iedere dans is leuk om te oefenen. Ik moet thuis wel wat meer oefenen, vindt ze😊

Ik heb nog niet zo lang les van Mireille, want deze balletles is nieuw. Iedere vrijdagmiddag dans ik dus, en in het begin was het best wel even wennen en spannend, een nieuwe juf.

Hoelang zit je al op ballet?
Ik dans al héél lang, vanaf dat ik klein ben. Ik heb tussendoor ook nog op turnen gezeten, maar naar een jaar wilde ik weer terug, op ballet! Weer dansen.

Ik wil graag op ballet spitzen dansen, maar dat mag pas als ik 12 jaar ben. Volgens de juf moet je hiervoor ook een bepaalde houding aannemen, en deze zit er al in. Joepie.

Wat vind je zo leuk aan dansen?
Dan voel ik mij helemaal vrij en blij.

Bonusvraag:
Als je een dier een vraag zou kunnen stellen, welk dier zou dat zijn?
Ik zou geen vraag stellen, maar gezellig willen kletsen met een leeuw. Ik houd namelijk van kletsen!

Om wie moet jij het hardst lachen, en waarom?
Om mijn broer Tije. We doen vaak een spelletje: wie het eerst lacht heeft verloren. We zijn niet altijd de beste vrienden, maar lachen kunnen we wel:-)

______________________________________________________

Vragen aan Mireille:

Kan iedereen een ballerina worden?
Nee, niet iedereen kan een ballerina worden. Hiervoor heb je wel wat aanleg nodig, en het zit vooral in de techniek. In deze klas zit wel mega veel ballettalent, maar ze willen ook heel graag spelletjes doen. Vaak moet ik even de focus terughalen, dan is de balans een beetje zoek. Want, we werken hard, en natuurlijk mag er dan ook tijd voor ontspanning zijn.

Wat maakt Saar een leuke leerling?
Saar heeft oprecht veel talent, ze is altijd vrolijk, heel sociaal, en heeft veel dansgevoel. Haar talent komt bij moeders vandaan, die ook al heel lang bij JSA rondloopt. Haar zus Senne heeft ook het danstalent. Saar en ik houden van grapjes maken, dat maakt ons een mooie match.

Wat maakt lesgeven zo leuk?
Ik ben een echte groepsdocent, hier krijg ik veel energie van. De dynamiek tussen leerlingen, het samenkomen met elkaar. Met elkaar muziek maken vind ik fantastisch.

Tip van de juf:
Ballet is moeilijk, maar zet gewoon de stap, hoe hoog de drempel ook is. Thuis blijven oefenen, en de dansen goed onthouden

Bonusvraag:
Wat maakt lesgeven zo leuk?
De magie die je creëert tussen de leerlingen en docent. Dat de leerlingen zich grenzeloos voelen in hun creativiteit. Met vertrouwen het uiterste uit het kind halen, en zien excelleren in hun talent. De leerlingen zien groeien, bloeien, en sterk in hun schoenen zien staan. Het dansvuurtje laten branden!

Waar dagdroom jij over?
Dat ik in alle gezondheid, met de mensen waarvan ik houd, oud mag worden. En dit is geen vanzelfsprekendheid!